МІЖНАРОДНІ ПРОЄКТИ УНІВЕРСИТЕТУ


Програма територіального співробітництва «Білорусь-Україна». У 2020 році продовжувалася реалізація проєкту «THEOREMS-Dnipro Trans-boundary Hydro-metEORological and Environmental Monitoring System of Dnipro river» («Транскордонна система гідрометеорологічного та екологічного моніторингу річки Дніпро»), який виконується у рамках програми територіального співробітництва «Білорусь-Україна».
«Школа соціального підприємництва». Згідно з договором про співробітництво з Інститутом др. Яна-Урбана Сандала (Норвегія) в НУ «Чернігівська політехніка» реалізовується проєкт «Школа соціального підприємництва».
Проєкт «Норвегія – Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» (NUPASS). У 2020 році успішно реалізовано 2 етапи проєкту, за підсумками яких професійну перепідготовку пройшли загалом 61 особа. До реалізації проєкту було залучено 12 НПП.

У 2020 році відбулося підписання угоди щодо проєкту «Міжнародний навчальний курс з соціальної роботи та соціальних змін “International Curriculum of Social Work & Social Change”» у співпраці з Університетом прикладних наук у Східній Швейцарії (Швейцарія), Університетом Тірани (Албанія), Грузинським національним університетом (Грузія). Мета проєкту створити та апробувати міжнародний навчальний курс або модуль щодо актуальних питань соціальної роботи у країнах-партнерах. До проєкту планується долучити 20 студентів, 10 НПП та практиків соціальної сфери.

Українсько-латвійський науково-дослідний проєкт «Нові засоби силової електроніки енергооб’єктів для бездротової передачі енергії» реалізується за підтримки МОНУ у партнерстві з Ризьким технічним університетом (Латвія). Станом на 2020 рік проведено спільні наукові дослідження, опубліковано низку наукових публікацій у наукових виданнях та в матеріалах міжнародних конференцій, індексованих у Scopus.